INICI

diumenge, 4 de desembre de 2016

RACONS DE NADAL

Aquests dies fem racons de Nadal.

1.Racó TAC. Seguit d´activitats de treball de vocabulari i comprensió lectora.

2.Racó d´elaboració d'una postal. Es mostra una postal i nens i nenes han de fer la llista de comanda del material que necessiten per l´elaboració.
Aquesta és una idea de la Marta Montero del bloc "Tres, quatre i cinc" 
 3. Racó d´estampció.Hem de llegir textos breus on es descriu una forma o un objecte. Estampar amb el segell corresponent.
Igualment amb maquines de fer forats amb formes.4. Arbre. Treball de comprensió lectora .La motivació és elaborar un arbre de Nadal.

dissabte, 3 de desembre de 2016

TEXT A QUATRE BANDES

Ens dividim en grups de quatre.Cadascú de nosaltres llegeix o escolta( segons ens interessi) un petit fragment d´un text. El nen o nena número 1escoltarà o llegirà,per separat,el text número 1i així els quatre membres del grup.
En tornar a la taula comencen a dir ordenadament el seu text , de manera que aquest petit trencaclosques encaixi . En saber tot el text hauran de fer una tasc comuna.
( Idea de la  Carlota Petit.Metodologia CLIL,EXPERT CORNERS  . Textos Edu 365)

Text activitat1:

 Text activitat 2:
 Text activitat 3:
 Text activitat 4:
En tenir la informació complerta hem de reflectir-la.
Activitat 1:
Activitat2:
Activitat 3:
Activitat 4:


divendres, 2 de desembre de 2016

BINGO DE DESCRIPCIONS

A partir d´uns cartrons d´imatges, juguem a BINGO.
POSTER STICKERS

A partir d´un dibuix pòster d´un paisatge ( Botigues Tiger) i de diferents stickers que hi venen, muntem un joc d´expressió i comprensió oral.
Un nen o nena va explicant una història o fent una petita descripció de frases i elements i els companys, per parelles o per grup hauran de col·locar els stickers dels diferents elements.


També el fem servir en el pas invers. És adir, es dona un paisatge ja muntat i els nens i nenes hauran d´explicar una història, o una frase.

CARTES SNAP

A partir de les cartes SNAP ( Botigues Tiger), fem un treball de comprensió lectora.
Proposta:


 Solució:

 

COMPRENSIÓ I EXPRESSIÓ ORAL

Ara que s´acosta el Nadal organitzem unes activitats TAC, a partir del conte "Carolina i el Tió" d'una mà de contes .

Carolina i el Tió

Després d´escoltar el conte fem un seguit d´activitats TAC de treball de vocabulari i expressions que apareixen al conte.
Finalment dibuixem a partir de l' audició d´un fragment del conte, treballant aixíla comprensió lectora.Mentre un altre grup treballem el joc de les famílies adaptat. Cada família està composada per paraules corresponents al vocabulari de Nadal:
Aliments, personatges i elements.